Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w serwisie, korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies (tzw. ciasteczek) na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, że użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności.   ZAMKNIJ !

Prosty sposób by pozbyć się pestycydów z owoców i warzyw Wrzesień 10, 2014    99562 odsłony 70 poleceń   POLECAM!

Prosty sposób by pozbyć się pestycydów z owoców i warzyw

Oto prosty sposób, aby pozbyć się pestycydów itp. środków chemicznych z owoców i warzyw:
1. Stwórz roztwór z wody i octu w stosunku 3 do 1 (wody musi być 3 razy tyle co użytego octu).
2. Zalej stworzonym roztworem warzywa lub owoce, które chcesz spożyć i zostaw je na 15-20 minut.
3. Następnie spłucz.

Po spłukaniu otrzymasz oczyszczone produkty bez uporczywego zapachu octu.
*Nie używaj tej metody na delikatne owoce takie jak np. jagody gdyż mogą one ulec zniszczeniu lub nasiąkną octem.

Powrót do listy artykułów

Rodzaje jednostek

Tagi